Van strategie naar operatie

Integreer duurzaamheid in je bedrijfsmodel

Bereikte doelen

Integratie in
business model
Van strategie
naar operatie
Materialiteits-
analyse
Benchmark-
studie

Projectbeschrijving

Voor een logistieke dienstverlener heeft Planet+ een duurzaamheidstrategie neergezet en een concreet stappenplan gemaakt om in het gehele bedrijf te implementeren. Duurzaamheid hoort geïntegreerd te zijn in het bedrijfsmodel. Daarvoor is strategisch inzicht nodig en een frisse blik om te kijken naar de gehele organisatie.
Allereerst heeft Planet+ voor hen achterhaald welke onderwerpen belangrijk zijn. Door middel van een materialiteitsanalyse kijken we op welke onderwerpen deze organisatie grote impact heeft en vice versa. Ook kijken we naar wat zou je moeten doen, wat niet en hoe impact en voortgang meetbaar gemaakt moet worden. Zo hebben we een strategisch huis opgezet, waar alle zaken aan opgehangen worden voor de hele organisatie. Ook hebben we een benchmarkstudie gehouden door te meten wat andere logistieke partijen meten.
De laatste stap was heel concreet naar de operatie toe. We hebben voor diverse afdelingen, zoals HR, Warehousing, Innovatie en Transport per afdeling de belangrijkste 3 stappen aangegeven die ze kunnen zetten inclusief een aanpak erbij. Zodoende is, ondanks dat er geen specialisten op duurzaamheid binnen de organisatie werken, duurzaamheid belegd bij de juiste mensen, zowel op strategisch als operationeel niveau.

Testimonials

Deel het project

Linkedin

Gerelateerde projecten

Leave a Reply