Onze Inzichten

Alles
CSRD
FSSD en Future Mountain
Kennisdeling en White papers
Onze klanten
Rapporteren
SDGs
Testimonials
Tools inkoop
Wetgeving
CSRD en Wvdio - begint eer gij bezint
CSRD - Te laat handelen zal leiden tot bestuurlijke aansprakelijkheid, een niet goedgekeurde jaarrekening en boetes van tot €8mln of 2% van de omzet. Start niet later dan Q2 2023 met implementatie duurzaamheidsbeleid en data-strategie.
Productkeurmerken eisen als inkoper. Dit zijn de goede.
Welke duurzaamheidskeurmerken kan en wil ik eisen als inkoper? Een belangrijke vraag voor velen die inkoop en aanbesteding doen, zeker bij de overheid. Optimal Planet zocht dit voor u uit.
De SDGs, waar hebben we het eigenlijk over?
De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, afgekort als SDGs, vonden hun oorsprong in 2015 als opvolging van de Millennium Doelen (2000-2015). Ondanks dat we ruim vijf jaar verder zijn, blijven de SDGs voor veel ondernemers een vaag begrip.
Emissie-eisen, waarom ook al weer?
Opdrachtgevers in de publieke sector schrijven meestal emissie-eisen voor aan transportmiddelen en machines. Maar waarom ook al weer precies, en waar komt het beleid om emissie-eisen te hanteren eigenlijk vandaan?
Het FSSD in de Nederlandse taal
Dit blog maakt de (wetenschappelijke) literatuur over het Framework for Strategic Sustainable Development, ook wel bekend als FSSD, toegankelijk en concreet voor Nederlandse organisaties.

Wij staan open voor samenwerking

Heeft u een vraag? Wilt u duurzaamheid
beter inkaderen of een nulmeting doen?