Planet + Awards

Wat aandacht krijgt, groeit

Planet+Awards

Er zijn veel verschillende ESG-ratings op de markt, die ondoorzichtig en verwarrend kunnen zijn. Het Planet+Awards systeem beoordeeld uw organisatie en waardeketen op een eenvoudige maar wetenschappelijk onderlegde manier.

Wat zijn de Planet+Awards

Het vieren en motiveren van duurzaamheidsinspanningen is cruciaal om impact te maken. In de eigen organisatie, de waardeketen en wereldwijd.

De Planet+Awards zijn een manier om dit te bereiken.

De Awards zijn ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit om een laagdrempelige manier te hebben om duurzaamheid te meten en in de waardeketen te stimuleren en te belonen. Zonder leveranciers te verplichten bij dure internationale labels in te schrijven. Maar wel goed afgestemd op de belangrijke kaders voor ESG, zoals de CSRD.

Het motiveren en stimuleren van je eigen onderneming en je waardeketen – je collega’s, leveranciers, klanten en andere zakenpartners, leidt tot sterkere banden en verbetering van de ESG-prestaties in de keten.

SCANS
+SCANS
Score
Rating
Verbetering

Hoe werkt het Planet+ Systeem

Awardsysteem gebaseerd op +SCANS

De +SCANS zijn:

  • Afgestemd op meer dan 20 internationale raamwerken;
  • Wetenschappelijk onderbouwd; 
  • Op maat gemaakt voor de behoefte van de sector en organisatie

De score van je organisatie verbeteren

Grofweg kun je op twee manieren je score verbeteren: 

A. Verbeter je “ESG-management score”

B. Verbeter je “Onderbouwing”

De 2023 Radboud Universiteit Value Chain Awards

Op 24 oktober vonden de Radboud University Value Chain Awards plaats, tijdens een leveranciersdag ter ere van het 100 jarig bestaan van de universiteit.

Tientallen leveranciers vulden de +SCANS in en na validatie door Planet+ bleken er acht leveranciers in aanmerking te komen voor een Award.

De Universiteit zelf ontving het Planet+Value Chain Engagement Award voor haar inspanningen leveranciers niet alleen te selecteren op basis van duurzaamheid, maar deze ook actief te stimuleren met de +SCANS en de Planet+Awards.

Inzichten

Alles
CSRD
FSSD en Future Mountain
Kennisdeling en White papers
Onze klanten
Rapporteren
SDGs
Testimonials
Tools inkoop
Wetgeving
De SDGs, waar hebben we het eigenlijk over?
De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, afgekort als SDGs, vonden hun oorsprong in 2015 als opvolging van de Millennium Doelen (2000-2015). Ondanks dat we ruim vijf jaar verder zijn, blijven de SDGs voor veel ondernemers een vaag begrip.
Het FSSD in de Nederlandse taal
Dit blog maakt de (wetenschappelijke) literatuur over het Framework for Strategic Sustainable Development, ook wel bekend als FSSD, toegankelijk en concreet voor Nederlandse organisaties.
1 2 3

Wij staan open voor samenwerking

Heeft u een vraag? Wilt u duurzaamheid
beter inkaderen of een nulmeting doen?